Keresés...

Szarvason tartják idén a Békekenyér elnevezésű rendezvényt

Az EU mezőgazdasági minisztereinek pozsonyi informális tanácsülésén Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megbeszélést folytatott Christian Schmidt német szövetségi agrárminiszterrel, akit a jövő héten hivatalos látogatáson fogad Magyarországon.


Christian Schmidt német szövetségi agrárminiszter megerősítette részvételi szándékát a Békekenyér elnevezésű rendezvényen, amelynek idén a Földművelésügyi Minisztérium szervezésében Szarvas városa ad otthont. A rendezvényt a német agrártárca indította el – a kelet-közép-európai társminisztériumokkal együttműködésben – 2014-ben, 25 évvel a berlini fal és a vasfüggöny lebontása után, ezzel is elismerve Magyarország, és a térség többi országának szerepét a német újraegyesítés létrejöttében.

Az első berlini eseményt követően minden évben más kelet-közép-európai EU tagország ad otthont a rendezvénynek. Ez év szeptemberében Szarvason találkoznak a miniszterek, hogy a hagyományoknak megfelelően az egyes tagállamokban megtermelt rozsból megsüssék az Európa egységét szimbolizáló Békekenyeret. A rendezvényen – amelyen a német miniszter mellett több uniós tárcavezető, és az Európai Bizottság magas rangú tisztviselői is jelen lesznek – konferencia keretében vitatják majd meg a Közös Agrárpolitika 2020 utáni jövőjének lehetséges irányait.

 
Elejére!