Keresés...

GMO mentes mezőgazdaság mellett elkötelezettek kiállítása Nürnbergben

Az idén 12 magyarországi kiállító mutatja be termékeit a közel 117 m²-es „BIOFACH” Nemzetközi Bio-élelmiszer és Bio-áru Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításon. A bio szektor erősségét jelzi, hogy a kiállításon a bio kozmetikumok is külön teret kaptak magyar kiállítókkal.

A 2016. február 09-11. között rendezett szakkiállításon hazánkat Tóth Katalin a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviseli Nürnbergben.

A Christian Schmidt német szövetségi agrárminiszter részvételével zajló ünnepélyes megnyitót követően Tóth Katalin kétoldalú megbeszélést folytatott dr. Ryszard Zarudzki lengyel helyettes államtitkárral.
Tóth Katalin és lengyel kollégája tapasztalatot cseréltek a biotermékek feldolgozásának lehetőségeiről, a kiállításokon való részvételről es a biotermékek népszerűsítéséről.

A megbeszélésen a két fél fontosnak tartotta az országaik közötti együttműködést és összefogást. A tárgyalás alkalmával a lengyelek külön kitértek az országukban nemrég bevezetett szupermarket-adóra. A magyar fél megosztotta tapasztalatait az élelmiszerlánc felügyeleti díjjal kapcsolatban, és elmondta a magyar  gyakorlattal kapcsolatban megfogalmazott Bizottsági álláspontot.

Aktuális témaként a két fél egyeztetett a tejágazat kritikus helyzetéről, valamint a sertéspiaci folyamatokról. A két ország kölcsönös támogatásáról biztosította egymást  az agrárium területén és egyetértettek a V4 országok érdekeinek hatékonyabb érvényesítésében.


 
Elejére!